FVU - Forberedende voksenundervisning

plus

FVU - forberedende voksenundervisning

- er et gratis tilbud til alle voksne, i job og ledige, der vil blive bedre til at læse, stave og skrive, forstå tal, regning og lære matematik.

Du kan følge undervisningen i ét eller begge fag, og du kan kombinere det med en erhvervsuddannelse og efteruddannelse.


VEU-centret hjælper dig med at kombinere de to forløb og sikrer, at du (og din arbejdsgiver) har overblik over økonomien.


FVU - dansk, når du vil være bedre til:

  • at skrive arbejdssedler og breve..

  • at læse arbejdsinstruktioner, tekster ..

  • at stave

  • at hjælpe med lektier


FVU - matematik, hvis du vil være bedre til:

  • at regne

  • at have overblik over hverdagens tal

  • de grundlæggende ting i matematik

  • at hjælpe dine børn med matematik


Vurdering af basale færdigheder

Inden du starter på et kursus, laver skolen en vurdering af dine færdigheder. På den måde sikres det, at undervisningen tager afsæt i det, du kan - og så bygger du ovenpå. Testen kan tages på papir eller pc.

Kontakt VUC eller ring til VEU-centret. Læs mere om økonomi (det er gratis).

Læs mere om forberedende undervisning på ug.dk

Klik på nedenstående overskrifter for at folde ud og læse mere 

Medarbejderens udbytte

Mange har nogle dårlige oplevelser i bagagen fra skoletiden, eller er på anden vis tøvende ift. at skulle vende tilbage til skolebænken. Men sådan behøver det ikke at være, for der er store fordele ved at genopfriske det matematiske og danske fagstof.


Størstedelen af de medarbejdere og ledige, som deltager i dansk og matematikkurserne, oplever, at de får mod på nye udfordringer og mange får et andet billede af sig selv og sine kundskaber. Dette er med til at mange pludseligt tage fat på nye udfordringer - ikke bare i forhold til at sætte sig på skolebænken igen, men også i det daglige arbejde eller jobsøgning. Så foruden at få genopfrisket færdighederne, så er der for de fleste også en del succesoplevelser forbundet ved at deltage i kurserne.

Virksomhedens udbytte

Virksomheden vil i det daglige opleve, at medarbejderen føler sig godt klædt på til at gå i gang med nye udfordringer og forandringer i virksomheden. Han eller hun får lettere ved at løse f.eks. dokumentationsopgaver og dagligdagsudregninger såsom spildberegninger, procentregning, materialeforbrug, mv. Med andre ord får virksomheden en medarbejder, som har flere strenge at spille på end tidligere - og også har modet til at gøre det, til stor gavn for virksomheden og medarbejderen i dagligdagen.


Omkostninger for virksomheden

Virksomheden kan søge om løntabsgodtgørelse for medarbejdere, hvis de opfylder betingelserne for Statens VoksenUddannelsesstøtte – SVU. Det kan du læse mere om her.


Kontakt dit VEU-center for at høre om mulighederne for lige netop din virksomhed.

Book et møde med en VEU-konsulent via menuen i venstre side.

FVU kan gør dig klar...

... til at tage en erhvervsuddannelse, fx til social- og sundhedsassistent, smed, automatiktekniker, industritekniker eller mange flere.


Læs mere om erhvervsuddannelser for voksne her


Med FVU kan du blive klar til at tage en erhvervsuddannelse eller til at tage de adgangsgivende eksamener på fx HF til en videregående uddannelse.


FVU dansk trin 4 og FVU matematik trin 2 – bestået – giver adgang til erhvervsuddannelser. Se mere her

Klik på nedenstående overskrift for at folde ud og se links 

Nyttige links

Læs mere
AVU - Almen Voksenuddannelse AVU er for dig, som ønsker at genopfriske eller starte forfra med et eller fler... Læs mere
Uddannet til fremtiden Tænk på fremtiden ­- for hvis man vil beholde sine dygtige medarbejdere og sørg... Læs mere
Dansk og matematik Manglende færdigheder i dansk eller matematik kan afholde medarbejdere fra at... Læs mere
Undervisning med kunden i centrum Virksomhedens virkelighed er altid udgangspunktet, når uddannelseskonsulent J... Læs mere
FVU/OBU tilbud i VEU-center Østjylland For oplysninger om tid og sted kontakt dit lokale VUC eller ring til VEU-center... Læs mere
I skole som voksen Gode læse- og regnefærdigheder er en forudsætning for langt de fleste uddannels... Læs mere
VEU-center Østjylland | info@veu-ostjylland.dk | Hasselager Allé 2 | 8260 Viby J. | | Persondatapolitik på hjemmesiden | © 2019 Facebook Linkedin