Akademisk arbejde
Bygge og anlæg
Hotel, restauration, køkken, kantine
Industriel produktion
It og teleteknik
Jern, metal og auto
Kontor, administration, regnskab og finans
Pædagogisk, socialt og kirkeligt arbejde
Salg, indkøb og markedsføring
Sundhed, omsorg og personlig pleje
Transport, post, lager- og maskinførerarbejde

Baggrunden for den regionale positivliste, Østjylland

Som led i beskæftigelsesreformen er der på landsplan afsat ca. 100 mio. kr. til en regional uddannelsespulje, der fordeles mellem jobcentrene efter deres andel af ledige dagpengemodtagere. I Østjylland er der afsat 12,6 mio. kr.

Med den regionale positivliste er det bl.a. muligt for østjyske ledige at inddrage kurser fra listen i deres jobplan. Samtidig kan de ledige, som har mulighed for seks ugers jobrettet uddannelse, bruge kurserne fra listen som supplement til deres uddannelsesforløb.


Positivlisten gennemgås hvert halve år for at sikre, at den indeholder kurser og uddannelser inden for områder i vækst. Dermed bliver de ledige, som deltager i kurser fra listen, klædt på med lige præcis de kompetencer, som efterspørges inden for det enkelte fagområde.

Så er du ledig dagpengemodtager i en af disse kommuner i Østjylland: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus, kan dit jobcenter få dækket 80 % af udgifterne til køb af uddannelsesforløb, som er på positivlisten.

  Fandt du ikke hvad du søgte?

  Se Positivlisten for alle korte jobrettede kurser på (ikke kun AMU-kurser):

  Positivlisten for alle korte jobrettede kurser i Østjylland

  Få overblik over samtlige AMU-kurser på den landsdækkende positivliste:

  Se den landsdækkende positivliste her (6 ugers jobrettet uddannelse)

  VEU-center Østjylland | info@veu-ostjylland.dk | Hasselager Allé 2 | 8260 Viby J. | | Persondatapolitik på hjemmesiden | © 2019 Facebook Linkedin